Вдъхновена България стартира със страхотна победа участието си в континенталната олимпийска квалификация

...
Вдъхновена България стартира със страхотна победа участието си в континенталната олимпийска квалификация
Коментари Харесай

Мощна България с велика победа над Франция за старт на олимпийската квалификация по волейбол

Вдъхновена България стартира със страхотна победа присъединяване си в континенталната олимпийска подготовка в Берлин (Германия), която е финален късмет за класиране на Игрите в Токио. Волейболистите на Силвано Пранди надвиха над топ любимеца Франция с 3:2 (25:23, 17:25, 25:22, 19:25, 15:8) в мач от група В в немския град Хале.

Българите са трети в класирането с 2 точки (1 победа), Франция е лидер в класирането с 4 точки (1 триумф, 1 поражение).

Българският тим стартира мощно в първия гейм, след което французите съумяха да наваксат изоставането си и да поведат със серия на Жан Патри. Тя бе прекратена от офанзива на Розалин Пенчев. " Лъвовете " понижиха дистанцията на една точка, само че последваха нови мощни моменти на противника. Двата тима се догонваха, само че след 16-та точка родните представители заиграха по-вдъхновено. Блокада на Георги Сеганов и офанзива на Виктор Йосифов донесоха преднина на " трикольорите ". Възходящата линия на нашите продължи до 22:19, след което " петлите " съумяха да се приближат. Последва нова битка от двете страни на мрежата, само че в последна сметка българските волейболисти затвориха гейма след офанзива на Цветан Соколов и 25:23. 

Втората част започва равностойно, само че след това протече под диктовката на френския отбор. Франция поведе с 11:7 след близо петминутен спор сред Лоран Тили и съдиите. Това повлия на играта в българското поле, като противникът съумя да се откъсне по-сериозно в резултата. До края ситуацията се резервира и " петлите " изравниха. 

В третия гейм на терена се появи Алекс Грозданов, на полето остана и Мартин Атанасов, който имаше периодически изяви в първите две елементи. Завърна се и Тодор Скримов. Момчетата на Силвано Пранди стартираха с въодушевление и съумяха да запазят ритъма до края, макар опитите на противникада се върне в играта. В основните моменти разликата сред двата отбора понижа, само че нашите затвориха сполучливо частта и си върнаха преимуществото в дуела при 25:22. 

Четвъртата част потегли добре за родните представители, само че французите съумяха да излязат от обстановката. Играта продължи равностойно, само че състезателите на Лоран Тили още веднъж съумяха да вземат самодейността. Нашите момчета се активизираха и се приближиха до противника на няколко пъти, като имаха превес в офанзива. Това обаче не оказа помощ в решителните моменти и мачът влезе в тайбрек. 

Там нещата бяха под контрола на българите през по-голямата част от времето, като изключим трите сбъркани сервиса, които донесоха точки на Франция първоначално, написа bgvolleyball.com. Впоследствие " лъвовете " резервираха самообладание и се откъснаха, като завършиха дуела след 15:8. 

Топреализатор бе Цветан Соколов с 23 точки (2 аса, 1 блокада), Мартин Атанасов добави 15 точки (3 аса, 1 блокада). С 12 се разписа Виктор Йосифов (4 аса, 5 блокади). За противника Жан Патри завърши с 20 точки (3 аса, 1 блокада), със 17 се регистрира Ървин Нгапет (3 аса, 2 блокади), само че напъните им не бяха задоволителни за победа. 

Утре България се изправя против Холандия в 15:00 часа наше време.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР